Prutje 137: spaghetti met guanciale, stracciatella en tomaat

Ik wil dit eigenlijk niet eens een prutje noemen. Ik heb veel te veel gegeten gisteravond maar dit was lekker. Heel simpel maar echt lekker.


Voor twee personen heb je nodig:
150 gram guanciale - 100 gram tomaten - 200 gram stracciatella - teentje knoflook - klein sjalotje - spaghetti


Bak de guanciale een minuut of vijf in een koekenpan op niet te hoog vuur. Snijd in de tussentijd de sjalot in ringen en de knoflook fijn. Bak de knoflook en sjalotje in het vet van de guanciale. Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze ook toe. Laat een minuutje of tien rustig opstaan op niet te hoog vuur.
Kook de pasta volgens de verpakking gaar in de tussentijd in goed gezout water. 
Voeg de pasta al dente toe aan de guanciale en tomaat en roer de stracciatella door door de pasta. Laat het geheel twee minuten opstaan zodat de stracciatella warmer wordt.

Bereidingstijd: 20 minuten


Volg jij me al op Facebook en Instagram?






Reacties

Populaire posts