Nederlandse gehaktkruiden | Dutch ground meat spices

In de Italiaanse supermarkt hebben ze geen kant-en-klare Nederlandse gehaktkruiden in potjes dus ik heb wat onderzoek gedaan en zelf een mix gemaakt.


De ingrediƫnten voor de hoeveelheid in het potje ongeveer:
1 theelepel zout - 2 theelepels witte peper - 1 theelepel paprikapoeder - 2 theelepels uienpoeder - 1 theelepel gemberpoeder - 1 theelepel korianderpoeder

Bereidingstijd: 5 min


Ik had geen gemalen koriander en uienpoeder in de supermarkt dus ik heb een theelepel korianderzaad en twee theelepel gedroogde stukjes ui met de vijzel kleingemaakt. Korianderzaad ruikt overigens heel lekker als je het fijnmaalt met de vijzel! Meng vervolgens alle andere specerijen in de vijzel of kommetje en voila. 

ENGLISH

The ingredients for about the amount in the container:
1 teaspoon salt - 2 teaspoons white pepper - 1 teaspoon paprika - 2 teaspoons onion powder - 1 teaspoon ginger powder - 1 teaspoon coriander powder or seeds

Preparation time: 5 min

I wasn't able to find coriander powder and onion powder in the supermarket, so I ground 1 teaspoon of coriander seeds and  2 teaspoons of dried pieces of onion with a pestle and mortar. Then I added the other spices and mixed them well. You don't need a pestle and mortar to mix the spices. Mixing the spices is all that needs to be done and you're ready to go!

Reacties

Populaire posts