Zelfgemaakte saucijzenbroodjes | Homemade saucijzenbroodjes

Vorig jaar kreeg ik van medestudenten te horen dat ik in het Nederlands voor een te smal target ging met mijn blog. De suggestie was om ook weer in het Engels te gaan schrijven. Gotta love business students. In quarantaine heb ik meer tijd dus ook om in het Engels te schrijven: [English below]

Dit jaar was de eerste Pasen die ik niet in Nederland met mama en Marlotte kon zijn. Het was toch eventjes slikken vrijdagochtend toen ik niet op het vliegveld in Bergamo zat om naar huis te vliegen. Aangezien ik niet naar Nederland kon dit jaar, moest Nederland maar naar mij komen: in de vorm van zelfgemaakte saucijzenbroodjes. Het is familietraditie om Paaszondag altijd met een saucijzenbroodje van de lokale bakker te beginnen dus de traditie heb ik voortgezet maar dan anders. Het was overigens heel simpel dus dat was fijn!


Voor 8 saucijzenbroodjes heb je nodig:
300 gram half om half gehakt - 8 plakjes bladerdeeg - 1 ei - eetlepel gehaktkruiden - 2 eetlepels paneermeel - 2 teentjes knoflook 

Bereidingstijd: 20 min en 30 min oventijd


Verwarm de oven voor op 200 graden, rasp of pers de twee teentjes knoflook en klop het ei los in een apart schaaltje. Meng het gehakt met de helft van het ei, een eetlepel gehaktkruiden, twee eetlepels paneermeel en de geraspte/geperste knoflookteentjes. Meng alle ingrediƫnten goed en maak vervolgens 8 gelijke porties. Rol alle 8 porties in gelijke worstjes.
Als het bladerdeeg uit de diepvries komt, laat het dan goed ontdooien voordat je het gebruikt. Ik heb hier geen kleine vierkante bladerdeeg plakjes dus ik had een groot vel (voor hartige taarten), die ik in 8 gelijke stukken heb gesneden. Als de bladerdeeg ontdooid is of in 8 stukken gesneden, leg de worstjes aan een kant van de plakjes. Vouw daarna de bladerdeeg dicht en pak daarmee de worst in. Druk alle zijkanten voorzichtig aan met een vork. 
Leg alle saucijzenbroodjes op een bakplaat met bakpapier (als je geen bakpapier hebt, vet dan de plaat enigszins in zodat de saucijzenbroodjes niet blijven plakken). Bestrijk alle saucijzenbroodjes met de rest van het ei en zet de saucijzenbroodjes ongeveer 30 min in de oven. Houd zelf de oven ook in de gaten, niet iedere oven is hetzelfde. 
De saucijzenbroodjes kunnen een paar dagen bewaard worden en kort opgebakken worden op 150 graden.


[ENGLISH]

Last year a few of my fellow students told me that I was targeting a too narrow market by writing only in Dutch. The suggestion was to also write in English. Gotta love business students. In quarantine I have more time on my hands so also more time to write in English.

This year was the first Easter I couldn't be in The Netherlands with my mom and sister. I have to admit that I had a bit of a difficult time on Friday when I was actually supposed to be at the airport in Bergamo to fly to The Netherlands but that didn't happen. Since I can't go to The Netherlands, The Netherlands has to come to me: in the form of saucijzenbroodjes. Saucijzenbroodjes are little sausage rolls consisting of meat wrapped in puff pastry. Starting the Easter Sunday with saucijzenbroodjes is a family tradition. Usually my mom buys them from the local bakery. I had to keep the tradition alive, even while being in Italy, just a little different with home-made ones. It's quite easy to make!

For 8 saucijzenbroodjes you need:
300 grams of ground meat; half pork, half beef - puff pastry in a sheet - 1 egg - 1 tablespoon of Dutch ground meat spice - 2 tablespoons of breadcrumbs - 2 cloves of garlic.

Preheat the oven at 200 degrees Celsius. Grate or press the two garlic cloves and whisk the egg in a small bowl. Mix the ground meat with the garlic, half of the egg, the tablespoon of Dutch ground meat spices and two tablespoons of breadcrumbs. Mix all the ingredients well and then divide the meat in 8 equal portions. Roll the portions into little sausages.
The next step is the puff pastry. You need 8 equal squares of puff pastry. In The Netherlands puff pastry is sold this way but in Italy it isn't, so I bought a rectangular pasta sfoglia (for the Italians among us). If you're somewhere else in the world: try to find a big sheet of puff pastry that you can easily divide into 8 squares. When you have your 8 squares of puff pastry, put the sausages on one half of the squares. Fold the other half over the sausages and press the ends of the puff pastry with a fork so it sticks well around the sausage. 
Put the saucijzenbroodjes on an oven tray covered with baking paper. In case you don't have baking paper, like me, grease the oven tray so the saucijzenbroodjes don't stick to it. Coat all the saucijzenbroodjes with the other half of the egg and put them about 30 min in the oven. Keep an eye on the oven, not every oven works the same way. 
You can keep the saucijzenbroodjes a few days and reheat them on 150 degrees in the oven.

Preparation time: 20 min and 30 min in the oven



Reacties

Populaire posts