Prutje 136: salade met venkel, geitenkaas en pancetta

Het is hier warm. Ik smelt weg. En ik heb geen airco. Warm eten zit ik dus op het moment minder op te wachten eigenlijk. Salade is perfect.


Voor twee à drie personen heb je nodig:
venkel - 80 gram rucola - 150 gram pancetta of spekjes - 130 gram zachte geitenkaas (- optioneel: pasta zoals penne, rigatoni, farfalle) - citroensap


Bak de pancetta in een koekenpan. Snijd in de tussentijd de venkel in dunne repen en voeg deze toe aan de pancetta als deze al wat krokanter is. Bak de venkel mee tot deze niet meer rauw is. Laat de venkel en pancetta enigszins afkoelen.
Doe de sla in een bak, breek de geitenkaas en voeg de venkel en pancetta toe. Maak de salade enigszins aan met citroensap, olijfolie en peper.
Als je er een pastasalade van wilt maken, kook dan de pasta volgens de verpakking, laat deze enigszins afkoelen en voeg toe aan de rest.

Bereidingstijd: 15 minuten


Volg jij me al op Facebook en Instagram?




Reacties

Populaire posts